Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2001: Scream If You Wanna Go Faster

 • Megjelenés: 2001. Május 14.
 • Felvételek: 2000 Május - 2001 Január
 • Műfaj: Pop - dance-pop - pop rock
 • Hossz: 46:5
 • Kiadó: EMI
 • Producerek: Gregg Alexander - Rick Nowels - Stephen Lipson - Absolute
 • Eladás: $ 1,500,000 (UK: 148,301)
 • UK Helyezés: 
 • Kislemezek az albumról: It's Raining MenScream If You Wanna Go Faster - Calling
 • Következő Album: Schizophonic (1999)
 • Következő Album: Passion (2005)

Geri Halliwell brit énekesnő második stúdióalbuma, amelyet 2001. május 14-én adott ki az EMI Records. A két évvel ezelőtti Schizophonic című bemutatkozó albumának kereskedelmi sikere után az énekesnő elkezdett dolgozni a nyomon követésen olyan producerekkel, mint Gregg Alexander, Rick Nowels, Stephen Lipson, valamint korábbi munkatársaival, az Absolute duóval. Az album Halliwellt görkorcsolyán ábrázoló, az autó hátuljába tartó alkotását a közlekedésbiztonsági szervezetek bírálták, akik szerint az énekes rossz példát mutat a gyerekeknek.
A Scream If Wanna Go Faster általában negatív kritikákat kapott a zenekritikusoktól, akik kritizálták az album produkcióját és szövegét, valamint Halliwell hangját. Kereskedelmi szempontból mérsékelt sikert ért el, eljutva az első tízbe Görögországban, Olaszországban és az Egyesült Királyságban, miközben a brit fonográfiai ipar (BPI) arany minősítést kapott, és ez utóbbi régióban a 127. legjobban eladott album lett 2001-ben.
A Scream If Wanna Go Fast gyorsabb népszerűsítése érdekében Halliwell kiterjedt turnéra indult az Egyesült Királyságban és Európában, olyan televíziós műsorokban lépett fel, mint a Top of the Pops, valamint olyan fesztiválokon, mint a Party in the Park és a Popkomm. Az album három kislemezt jelentett meg "It's Raining Men" ami szerepel a Bridget Jones naplója című 2001-es film filmzenéjének nemzetközi vezetősikere sikeres volt, és elérte az első helyet az Egyesült Királyság Singles-listáján. Azonban a következő kislemezek - a címadó és a "Calling" - az Egyesült Királyságban a nyolcadik, illetve a hetedik helyen áll.

Háttér - 1999-ben, a Spice Girls elhagyása után, Halliwell kiadta debütáló Schizophonic szólóalbumát. Három kislemeze - "Mi Chico Latino", "Lift Me Up" és "Bag It Up" - elérte az első helyet az Egyesült Királyság Singles-listáján. Maga az album is sikeres volt, a British Phonographic Industry (BPI) kettős platinalemezt, az Amerikai Record Industry Association (RIAA) pedig aranyat tanúsított. 2000-ben kezdett dolgozni a második albumán, együttműködve az előző albumot produkáló Absolute produkciós csapattal, valamint olyan új producerekkel, mint Gregg Alexander, Rick Nowels és Stephen Lipson. Alexanderrel együtt Los Angelesben dolgoztak. Halliwell a Nowelsszel végzett munkát "félelmetes élménynek" minősítette, és kifejtette:
"Még soha nem találkoztam senkivel, aki még erőszakosabban tudta volna elvégezni a dolgokat a stúdióban, mint én, de Ricket valóban hajtotta, és nagyon keményen megdolgozott. A munkanap tízkor kezdődött, és addig tartott, amíg meg nem volt elégedve, még akkor is, ha hajnali egy vagy kettő. A dalírás módszere egyszerű volt. Leültetett a stúdiójába egy zsámolyra, és csak szólt, hogy énekeljek. Az általam kitalált szavakat és dallamokat használta fel egy dal felépítésében. még mindig nagyon bizonytalan a tehetségem iránt, de Rick írási stílusa a határaimig feszített. Kemény feladatkezelő volt, de mindig hálás leszek neki, ahogy a munka folyt. Nagyszerű barátok lettünk. Nagyon megerőltető volt ".
Halliwell szerint a Scream If You Wanna Go Faster különbözik az előző albumától, mert "sokkal kreatívabb utat járt be, minden részletet feltártam. Ebben az albumban kezdtem rájönni, hogy hiteles művész vagyok, aki képes dalokat írni, és csináld jól. Az albumot "fényesnek és színesnek is nevezte", de mélyebb értelem van alatta, ha érdekel, és a megjelenés mellett dönt. Némelyik tócsként mély, más része feneketlen gödör, mint egy kút ". Az énekesnő kijelentette, hogy szerinte az album jobb, mint az előző.

Alkotás - Az album műve Halliwellt görkorcsolyán ábrázolja, egy Cadillac hátulján tartva. A közlekedésbiztonsági kampányolók azt állították, hogy a kép rossz példát mutat a gyermekek számára, és életüket veszélyeztetheti. Jane Eason, a Királyi Baleset-megelőzési Társaság munkatársa szerint az énekesnő "nagyon felelőtlen viselkedés" volt. Kifejtette: "Nagyon aggódunk amiatt, hogy a gyerekek görkorcsolyával, mikro robogókkal vagy gördeszkákkal játszanak bárhol az utak közelében, és ne felejtsük el, hogy az autók hátuljára akaszkodunk", elmagyarázva, hogy jelentős mennyiségű probléma adódott, amikor hasonló trükköket használtak a a Vissza a jövőbe franchise. Végül elmondta, hogy tekintettel arra, hogy Halliwellt hónapokkal az album megjelenése előtt eltiltották a járművezetéstől, úgy találta, hogy "nagyon helytelen tőle az ilyen jellegű dolgok ösztönzése". Mary Williams, a Brake közúti közlekedésbiztonsági szervezet hasonló érzéseit vallotta, kijelentve: "Geri Halliwell a kisgyermekek egyik ikonja, és az az aggodalmunk, hogy a gyerekek kísértésbe esnek majd a lemásolásával. Reméltem volna, hogy Gerinek és tanácsadóinak lett volna egy kis előrejelzés egy ilyen üzenet lehetséges következményeiről ". Halliwell szóvivője elképesztőnek találta, hogy a borítót olyan komolyan vették, mivel azt csak "fényes, szórakoztató képnek" szánták. A hátsó borítóképen Halliwell felvette a dalt a megafonon keresztül. Az albumhüvely egyes dalszövegei meghatározzák, hogy a dal "a szívért", "szexi", "hogy mozogjon" vagy "az elme érdekében".

Diagram teljesítménye - Az Egyesült Királyságban a Scream If You Wanna Go Faster az első megjelenési napján 9000 példányt adott el, és bár várhatóan eljutott volna az első háromba, az album az ötödik helyen debütált az Egyesült Királyság albumlistáján. 2001. május 21-én, az első héten körülbelül 22 000 példányt adtak el. 16 hete maradt a listán, és 2001-ben a 127. legjobban eladott album lett az Egyesült Királyságban. Az albumot a brit fonográfiai ipar (BPI) arany minősítéssel igazolta. Európa-szerte a Scream If You Wanna Go Faster, mérsékelt sikert ért el. Ausztria, 2001. június 3-án a 43. helyen debütált, két héttel később érte el a 30. csúcsot. Hasonlóan Németországban az album a 29. helyre került az albumlistán. Több sikert ért el Görögországban és Olaszországban, elérve az ötödik, illetve a nyolcadik helyet. Halliwell szerint az album alacsony eladásai "csalódást okoztak neki. Annyira büszke voltam a lemezre, hogy szerettem volna elismerni az elért haladásomat. A kinézete azonban nem is ment hogy meghallgassák".

Promóció - A Scream If Wanna Go Faster népszerűsítése érdekében széles körű turnéra indult az Egyesült Királyságban és Európában. Az album több számát olyan televíziós műsorokban adta elő, mint a Top of the Pops, és olyan fesztiválokon, mint a Festivalbar, Party in the Park  és a Popkomm. Halliwell 2001 júliusában fellépett a római Donna Sotto le Stelle divateseményen az album népszerűsítése érdekében. Az előadás felénél beugrott a Fontana della Barcacciába a Spanyol lépcsőn. Az énekesnő azonban feldühítette a helyieket, és az olasz rendőrség pénzbírsággal sújtotta, akik szerint az énekesnőt 320 font pénzbírsággal sújtják: "Bűncselekmény a város szökőkútjaiba ugrani, és a helyiek úgy érzik, miért engedhetik meg neki, hogy megússza. Halliwell erre azt válaszolta, hogy "Az olaszok azt mondták, hogy meg tudom csinálni".

Kislemezek - A "It's Raining Me" nemzetközi szereplõként szintén szerepelt a 2001-es Bridget Jones naplójának filmzenéjében, 2001 áprilisában pedig az album vezetõ kislemezeként jelent meg. Annak ellenére, hogy a lemezcég alacsony elvárásokat támaszt, és állítása szerint a rádió az állomások nem adják hozzá a számot a lejátszási listájukhoz, a dal az Egyesült Királyság Singles Chartjának első helyén debütált, és két hétig ott maradt. Ez lett a Halliwell negyedik egymás utáni első kislemeze az Egyesült Királyságban, csak a régióban 449 000 példányt adtak el, és ott a 2001-es 13. bestseller lett. A dal hatalmas sikert aratott Franciaországban; több mint 812 000 példányt adott el, és a Syndicat National de l'Édition Phonographique (SNEP) gyémánt minősítést kapott. A dalával Geri Halliwell elnyerte az "Év nemzetközi dala" díjat a NRJ 2002. évi zenei díjátadóján Franciaországban.
A "Scream If You Wanna Go Faster" az album második kislemezeként jelent meg 2001 augusztusában. Az Egyesült Királyságban a nyolcadik helyre torkollott, amely Halliwell karrierjének akkoriban legalacsonyabb listájú kislemezévé vált, kudarcnak számítva. a brit sajtó. A kislemez szintén nem volt olyan sikeres, mint az előző egész Európa-szerte, Svájcban és Németországban a 66. és a 67. számot érte el, annak ellenére, hogy Olaszországban elérte az első tízet.
Halliwell a kedvenc dalának tartja az albumon, a "Calling" -et 2001 novemberében harmadik és utolsó kislemezének választották. Ez megfelelt az előző kislemez mérsékelt sikerének, az Egyesült Királyságban a hetedik helyre téve, és jobb pozíciókat ért el Németország és Svájc, mint a címadó dal. A kislemez elsöprő teljesítménye miatt a Scream If You Wanna Go Faster újabb kislemeze nem jelent meg, Halliwell pedig több hónapra Los Angelesbe költözött, és szünetet tartott a zeneiparban.

Kritika - Scream If You Wanna Go Faster a zeneújságíróktól általában negatív értékeléseket kapott. Christian Ward az NME-től a csillagok egyike a tízből, és megjegyezte, hogy a Scream If You Wanna Go Faster volt a hangja annak, hogy "Crisis Spice visszatért egy olyan pop-légkörbe, amelyben a Schizophonic után kellett volna uralkodnia", és Halliwell "soha" értsd jól, ami egy ideig Sarah Fergusonhoz hasonlóan szánalmas varázsának része volt. Most már nincs fogalma. Liza Minnelli, a 21. századi pop népszerűsítése érdekében megkerülte az érdekes dolgokat és egyenesen a saját Muppettjeihez ment Manhattanbe ". A entertainment.ie weboldal az öt csillag közül az egyiket is megadta, miközben megjegyezte, hogy az album "nem elhanyagolt katasztrófa volt: Gerinek kötelességtudóan jár a rock, a reggae, a disco és a rap, mind egyformán felszínes, nem meggyőző és azonnal felejthető." gyengék, a dalok képletesek, és az album egésze unalmas, irritáló rendetlenség ". Újabb negatív kritikát kapott Caroline Sullivan, a The Guardian című újság, aki azt mondta, hogy még "átgondolt" pillanataiban is "elsüllyeszti gyártósor hangja és Halliwell korlátozott hatótávolsága".
A Birmingham Mail Alison Jones úgy írta le az album dalait, hogy "csengenek a szelídtől a nem annyira rosszig", és megjegyezte, hogy "ennek az albumnak az a elsöprő benyomása, hogy az összes szöveget a kis könyv segítségével írták. klisék összességét, amelyek egy szerencse süti tartalmának rezonanciáját és érzelmi mélységét adják ". Ian Sturgess, a Daily Mirror munkatársa megjegyezte, hogy Halliwell "mindent elkövetett, hogy olyan lemezt készítsen, amely gúnyos, tiszteletlen és elárasztott" "piszkos hozzáállással rendelkezik, de ez messze elmarad a céltól". Lisa Oliver a Dotmusic-ból vegyes kritikát adott az albumnak, miközben azt mondta, hogy a Scream If You Wanna Go Faster "soha nem lesz olyan alaplemez, amely megváltoztatja az életedet, és visszatérhet újra és újra. De ez egy olyan album, amellyel boldogan boppolhatsz és együtt énekelj a tüdőd tetején egy részeg éjszaka alatt. Ennél többet nem igazán kérhetsz egy poplemezről ". Jose F. Promis, az AllMusic munkatársa pozitívabb volt, megjegyezve, hogy néhány unalmas pillanat ellenére az album "sokszínű, felemelő és végig szórakoztató volt - csak a legkeményebb és legcinikusabb hallgató lenne képtelen megtalálni a számot, hogy megérintse a zenét láb ". A Scream If You Wanna Go Faster később bekerült a Gigwise 2000-es évtized legrosszabb albumainak listájába.

Dallista

 • 01: SCREAM IF YOU WANNA GO FASTER - 3:38
  • Írók: Geri Halliwell - Rick Nowels
  • Producerek: Rick Nowels
  • Kislemez megjelenés: 2001. Július 30.
  • UK Helyezés: 08
 • 02: SHAKE YOUR BOOTIE CUTIE - 4:02
  • Írók: Geri Halliwell - Gregg Alexander - Rick Nowels
  • Producerek: Gregg Alexander - Rick Nowels
 • 03: CALLING - 4:25
  • Írók: Geri Halliwell - Peter-John Vettese
  • Producerek: Stephen Lipson
  • Kislemez megjelenés: 2001. November 26.
  • UK Helyezés: 07
 • 04: FEELS LIKE SEX - 3:24
  • Írók: Geri Halliwell - Tracy Ackerman - Andy Watkins - Paul Wilson
  • Producerek: Absolute
 • 05: CIRCLES ROUND THE MOON - 3:59
  • Írók: Geri Halliwell - Tracy Ackerman - Andy Watkins - Paul Wilson
  • Producerek: Absolute
 • 06: LOVE IS THE ONLY LIGHT - 3:26
  • Írók: Geri Halliwell - Stephen Lipson - Jorgen Elofsson
  • Producerek: Stephen Lipson
 • 07: STRENGTH OF A WOMAN - 4:03
  • Írók: Geri Halliwell - Rick Nowels
  • Producerek: Rick Nowels
 • 08: DON'T CALL ME BABY - 3:42
  • Írók: Geri Halliwell - Andy Watkins - Paul Wilson
  • Producerek: Absolute
 • 09: LOVEY DOVEY STUFF - 3:39
  • Írók: Geri Halliwell - Tracy Ackerman - Andy Watkins - Paul Wilson
  • Producerek: Absolute
 • 10: IT'S RAINING MEN - 4:18
  • Írók: Paul Jabara - Paul Shaffer
  • Producerek: Stephen Lipson
  • Kislemez megjelenés: 2001. Április 30.
  • UK Helyezés: 01
 • 11: HEAVEN AND HELL (BEING GERI HALLIWELL) - 3:31
  • Írók: Geri Halliwell - Stephen Lipson - Jorgen Elofsson
  • Producerek: Stephen Lipson
 • 12: I WAS MADE THAT WAY - 4:47
  • Írók: Geri Halliwell - Peter-John Vettese
  • Producerek: Stephen Lipson
 • 13: BRAVE NEW WORLD - 4:10
  • Írók: Geri Halliwell - Peter-John Vettese
  • Producerek: Ian Masterson
  • Japanese bonus track

B-Side dalok

 • BRAVE NEW WORLD - 4:10
  • Írók: Geri Halliwell - Peter-John Vettese
  • Producerek: Ian Masterson
  • Kislemez: It's Raining Men (2001)
 • NEW RELIGION - 3:35
  • Írók: Geri Halliwell - Andy Watkins - Paul Wilson
  • Producerek: Absolute
  • ​Kislemez: Scream If You Wanna Go Faster (2001)
 • BREAKING GLASS - 3:57
  • Írók: Geri Halliwell - Peter-John Vettese
  • Producerek: Peter-John Vettese
  • ​Kislemez: Scream If You Wanna Go Faster (2001)
 • GETTING BETTER - 3:09
  • Írók: Geri Halliwell - Peter-John Vettese
  • Producerek: Peter-John Vettese
  • ​Kislemez: Calling (2001)
 • DESTINY - 4:31
  • Írók: Geri Halliwell - Rick Nowels
  • Producerek: Rick Nowels
  • Kislemez: Calling (2001)
 

Cikkek

Dalszövegek

2022.07.18

 

Kislemezek

2022.07.17